General Stefan Falcoianu, nr. 27, bl. O13, sc.1, ap.1 (langa Scoala 24), Craiova

Periajul dentar manual

Factorul principal al aparitie cariei dentare, tartrului dentar, afectiunilor parodontale este placa bacteriana. Aceasta nu poate fi îndepărtata printr-o simpla clatire a gurii, depunandu-se atât pe suprafetele dentare cât și pe obturatii, aparate ortodontice sau lucrări protetice.
Pentru indepartarea placii bacteriene se recomanda un periaj dentar corect, realizat de cel puțin 2 ori pe zi: dimineața, seara și după fiecare masa. Durata periajului dentar este de minim 2 minute, timp suficient pentru a insista pe fiecare grup de dinți.
Conncentrati-va pe fiecare zona de periaj după cum umeaza:
– periati suprafetele exterioare ale dintilor, realizand mișcari de scoatere dinspre gingie spre marginea libera a dintilor la arcada superioara și apoi la cea inferioara, repetandu-se aceasta mișcare de 8 ori pe fiecare grup de dinți.
– periati suprafetele interioare ale dintilor, realizand aceeași mișcare de scoatere dinspre gingie spre marginea libera a dintilor, la maxilar, apoi la mandibula.
– periati suprafața ocluzala a tuturor dintilor.
– Nu uitați de periajul limbii, pentru a reimprospata respirația!
În privința alegerii periutei dentare, aceasta poate fi cu peri moi sau medii, cap mic pentru un acces cât mai facil și la dinții din spate, dar trebuie sa retinem faptul ca o periuta aleasa bine în lipsa unei tehnici corecte de periaj dentar, NU VA AVEA REZULTAT!

Pentru o demonstrație corecta a unui periaj dentar, cere ajutorul medicului stomatolog!

Un comentariu la „Periajul dentar manual”

Lasă un comentariu