General Stefan Falcoianu, nr. 27, bl. O13, sc.1, ap.1 (langa Scoala 24), Craiova

Profilaxie și Parodontologie

Ce este profilaxia dentară

Este cea mai simplă și ieftină metodă de tratament. Profilaxia constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea apariției cariei dentare și a bolii parodontale.

Mai mult, profilaxia previne și evoluția acestor afecțiuni odată ce ele au apărut. Așadar, profilaxia dentară are 2 roluri:

• prevenirea apariției cariei dentare și a bolii parodontale
• prevenirea evoluției cariei dentare și a bolii parodontale si a apariției complicațiilor

Înainte de începerea propriu-zisă a igienizării dinţilor, se verifică cu ajutorul unor bureţei speciali impregnaţi cu revelator, gradul de depunere a plăcii/tartrului. Această verificare în cabinet ajută pacientul la cunoaşterea zonelor care trebuie curăţate riguros la periajul efectuat acasă.

Tartrul este îndepărtat cu ajutorul unui aparat modern pe baza de ultrasunete ce are la bază o ansă metalică de diferite forme care ne ajută să dislocăm blocurile de tartru, atât cele supragingivale cât şi cele subgingivale.

Toată procedura se bazează pe mişcările de vibraţie produse de ultrasunete, ce intră în contact cu suprafața blocului de tartru. Aceste vibraţii produc unde care determină blocul de tartru să se desprindă de suprafeţe, fără să afecteze structurile dentare sau gingivale.

Periajul profesional

Periajul profesional se realizează cu o periuţă circulară şi o pastă specială abrazivă. Procedura poate fi asemănată cu periajul realizat acasă cu o periuţă electrică.

Airflow

Air-flow-ul este un tratament profilactic, care ajută la o igienizare profesională completă (după periaj şi detartraj). Acest procedeu se realizează cu ajutorul unui aparat care generează un jet de aer + apă + bicarbonat de sodiu, cu o presiune foarte mare, jetul fiind proiectat atât pe suprafeţele dentare, cât şi în zonele interdentare şi subgingivale (zone inaccesibile periajului manual).

AquaCut

AquaCut conţine particule abrazive de bicarbonat ce îndepărtează eficient toate petele existente pe suprafeţele dentare cauzate de consumul alimentelor colorate cum ar fi tutun, cafea sau ceai, dar acţionează şi ca un medicament datorită propietăţilor bicarbonatului de sodiu.

ParodontologieLei
Detartraj ultrasonic, air flow / periaj profesional200
Chiuretaj subgingival cu aplicație topică medicamentoasă / dinte150
Imobilizare dinți cu bandă fibră de sticlă500