General Stefan Falcoianu, nr. 27, bl. O13, sc.1, ap.1 (langa Scoala 24), Craiova

Odontoterapie

Ce este odontoterapia

Când spunem odontoterapie ne referim la acea ramură stomatologică care se ocupă cu prevenirea și tratarea cariilor dentare.

În termeni populari numită plombă, obturația în ziua de azi are avantaje foarte mari în comparație cu obturațiile dentare clasice (mai vechi). Obturațiile din compozit se pot alege după culoarea dintelui, deci, implicit au o estetică dentară de invidiat. Nu se face deosebirea deloc între dintele natural sănătos și plomba. Se fotopolimerizează cu lampa și se finisează ușor, având o durată de viață mare. Materialul este tolerat fără probleme de organism.

Obturațiile sunt necesare în tratarea cariilor deoarece în lipsa lor degradarea dintelui va continua până la nerv. Iar acest lucru ar putea fi extrem de dureros, urmat de afecțiuni și mai grave cum ar fi infecțiile și abcesele.

Materialele folosite la Artsmile sunt de ultimă generație. Materiale cu umplutură ceramică, acestea remarcându-se printr-o biocompatibilitate excelentă și stabilitate coloristică foarte mare. Îndeplinesc cele mai pretențioase cerințe estetice ale regiunilor anterioare și posterioare.
În materie de echipamente medicale dentare de ultima generatie, cabinetul Artsmile are în dotare aparatură care prepară dintele, curăță cariile și îndepărtează colorațiile fără freză.

Ce este AquaCut

AquaCut este un aparat prietenos ce înglobează o tehnică superioară de tratare a cariilor. Această tehnologie nu presupune folosirea frezei, ci o pulbere abrazivă, fiind înlăturat contactul direct și zgomotul produs de freză. Aquacut taie cu un jet fin de pulbere înconjurat de o perdea de apă. Nu are contact direct cu dintele și de aceea nu transferă nicio senzație. Nu există miros sau vibrație.

Aquacut prepară suprafața conservativ, îndepărtând o cantitate minimă de substanță dentară și o lasă într-o stare perfectă pentru a aplica materiale restaurative adezive moderne.

Aquacut este o unealtă creata pentru a fi mult mai conservativă decât freza convențională pentru repararea și prepararea dinților. Spre deosebire de fluidul abraziv, frezele îndepartează mai mult decât este necesar din structura dentară putând cauza fracturi în smalț.

Caracteristici:

  • O singură piesă de mână pentru toate tipurile de tratamente;
  • Înlocuiește instrumentele rotative;
  • Fără supraîncălzire, zgomot sau miros;
  • Fracturile dentare care apar în urma frezajului clasic sunt evitate complet, datorită absenței vibrațiilor;
  • Reduce nevoia de anestezie locală;
  • Minimizează riscul de îndepărtare a țesutului dentar sănătos.
Odontoterapie și endodonțieLei
Obturație compozit fotopolimeizabil150 – 300
Obturație glassionomer150
Pansament eugenat de zinc100
Reconstituire corono-radiculară200
Extirpare vitală cu obturație de canal250
Extirpare devitală cu obturație de canal300
Drenaj endodontic100
Trepanare coroană + drenaj endodontic150
Sigilare șanțuri și fosete / dinte100
Fluorizare / arcadă80